Életstílus

2021.03.10. 16:23

Bevásárlással, korrepetálással segíti a nagycsaládosokat a NOE

Április 7-igtöbb mint 70 településen, mintegy 400, elsősorban kisgyerekes családnak tudnak segíteni.

Teaching in small groups. Three school children, one boy and two girls are sitting in a classroom and watching a school lesson by online conference

Forrás: Shutterstock

Fotó: Kate Kultsevych

Mintegy négyszáz családnak nyújt segítséget a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) – közölte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben a szervezet szerdán az MTI-vel.

Azt írták, hogy a koronavírus harmadik hulláma alatt – április 7-ig – támogatni szeretnék azokat, az elsősorban kisgyermekes családokat, akikre ez a helyzet fokozottan nagy terhet ró.

Belső felmérésük eredményeként kiderült, hogy több mint 70 településen, mintegy 400 családnak tudnak segíteni.

Az egyesület tagjai Budapest több kerületében és vidéken, Mohácstól Tiszavasváriig, Orosházától Győrig jelezték, hogy szívesen segítik a családokat – tudatták.

A NOE önkéntesei segítenek például a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, ügyintézésben, de ingyenes korrepetálást is vállalnak. Emellett felajánlás esetén élelmiszereket, tisztítószereket, ruhákat juttatnak el a rászorulóknak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!