angol és német

2021.05.19. 11:02

Hatodik alkalommal méri az Oktatási Hivatal a nyelvtudást

A mérés azt vizsgálja, hogy a tanulók nyelvtudása az első tanult idegen nyelvből megfelel-e a tantervi követelményekben a közös európai referenciakeret szerint előírt szinteknek.

Education concept: Asian school boy learns to speak different languages in a classroom

Forrás: Shutterstock

Fotó: Creativa Images

Hatodik alkalommal méri az Oktatási Hivatal (OH) az első idegen nyelvként angolt vagy németet tanuló 6. és 8. évfolyamos diákok idegen nyelvi tudását; az idei mérést szerdán, május 19-én tartják – közölte a hivatal az MTI-vel.

A közlemény szerint a mérés azt vizsgálja, hogy a tanulók nyelvtudása az első tanult idegen nyelvből megfelel-e a tantervi követelményekben a KER (közös európai referenciakeret) szerint előírt szinteknek.

A 6. osztályosok A1-es, a 8. osztályosok pedig A2-es szintű feladatlapot kapnak. A feladatsorok két részből állnak (hallott és olvasott szöveg értése), a kitöltésükre kétszer 30 perc áll rendelkezésre – írták.

Az OH beszámolt arról, hogy a 6. évfolyamon angol nyelvből mintegy 67 400, német nyelvből több mint 21 000, a 8. évfolyamon angol nyelvből csaknem 71 000, német nyelvből közel 23 600 tanuló vesz részt a mérésben.

Az eredményeket az érintett általános iskolák az OH által kiadott javítókulcsok alapján értékelik.

Az elvégzett vizsgálatok tanulói és intézményi adatait az iskoláknak – idegen nyelvenként és évfolyamonként – június 11-ig kell közzétenniük a honlapjukon, illetve a megszokott kommunikációs csatornájukon, valamint elküldeniük az OH-nak – olvasható a közleményben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!