érdemes beszerezni

2020.05.02. 07:00

9 érv, hogy minőségi garázskaput válasszon

A biztonságos, kiváló hőszigetelő és elegáns garázskapu ma már nem luxus, inkább megtérülő befektetés.

Forrás: Shutterstock

Magánlakásokhoz, mélygarázsokhoz és külön álló garázsokhoz is ajánlja az ingatlanbazar.hu a megfelelő garázskaput.

A portál utánajárt, milyen előnyei vannak egy minőségi szekcionált garázskapunak. Ebben volt segítségére Németh Zoltán, a garázs- és kapuautomatikára szakosodott Aluman Kft ügyvezetője.

Bármilyen környezetben megállja a helyét

Van olyan szekcionált kapu, amely két típussal rendelkezik: TREND és CLASSIC. Ezek közül az ingatlannak és lakhely időjárási körülményeihez igazodva választható ki a megfelelő. A Classic panelvastagsága 45 mm, a Trendé 40 mm. E a tökéletes hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező garázskapuk komfortos hőmérsékletet biztosítanak a házban – télen és nyáron.

Erős, ellenálló bevonat

A garázskapu külső felületének poliuretán bevonata 20–25 mikron vastag, módosított poliamid részecskékkel (PUR-PA). A poliuretán bevonatot nagy kopásállóságú ipari padlók felületén használják, kiváló műszaki tulajdonságai miatt. Magas karc és sérülésállóság, tökéletes korrózióálló tulajdonságok, tolerancia a hőmérséklet és pára ingadozással szemben, illetve a tisztítószerekkel, vegyszerekkel szembeni ellenállóság jellemzi.

Biztonságos

Ujjbecsípődés ellen védett panelek, elnyíródás és szorulás elleni védelem, a kapu szabálytalan mozgása elleni védelem, valamint a kapulap leszakadása elleni védelem jellemzi rúgótörés, vagy bowdenszakadás esetén.

Korrózió állóság

Korrózió védelmét a többrétegű panel bevonat biztosítja: poliuretán bevonat – 20-25 mikron, alapozó réteg – 5-7 mikron, cink bevonat – 16 mikron

Kiváló tömítések

Az állítható görgőtartók segítségével a tökéletes illeszkedés érhető el. Kétszárnyú fagyálló EPDM gumitömítések a Classic garázskapuk teljes kerülete mentén, valamint állítható görgő konzolok kaptak helyet.

Rozsdamentes vasalat komponensek

A CLASSIC sorozat garázskapui a rozsdamentes összetevőknek köszönhetően korrózióálló tulajdonsággal rendelkezik. A szerelvények magas krómtartalma (16-18 %) lehetővé teszi a garázskapuk telepítését extrém körülmények közé -például autómosókba, tengerpartilétesítményekbe, vagy szennyezett ipariterületekre.

Biztonságos rögzítés

Zárt hurkos acél héjjal készül. A zsanérok és a görgőtartó konzolok szerelési pontjainál a panel acéllemez külső burkolata 4 rétegbe hajtott fémlemez. A rétegek merev kapcsolatot biztosítanak a panelek között, és megakadályozzák a zsanérok elhajlását.

Erős panel

Az acéllemez vastagsága 0,4 mm faerezetű panelek esetén és 0,5 mm sima felületű panelek esetében nagy sűrűségű, 46-47 kg/m3 poliuretán hab kitöltés található. Az ajtó 120 km/h szélsebességnek képes ellenállni.

Maximális rugó élettartam

A standard ajtó szett felár nélkül garantálja a rugók 25 000 nyitás/zárás ciklusú élettartamát. Ez napi 4 nyitás/zárás ciklust jelent 17 éven keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!