Járvány

2020.12.18. 12:00

A debreceni repülőtéren tartott koronavírus-szűrést a Wizz Air

Az önkéntes PCR-szűrés mindössze néhány percig tartott, az utasok pedig 12 órán belül megkapják a teszt eredményét.

Debrecen, 2020. december 17. Érkező utas regisztrál a mintavét előtt a Wizz Air diszkont légitársaság első nyilvános magyarországi repülőtéri koronavírus-tesztelésén a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren 2020. december 17-én. A tesztelésen önkéntes alapon vettek részt az utasok. A sajtónyilvános esemény célja, hogy a légitársaság bemutassa a reptéri tesztelés folyamatát és hatékonyságát. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A debreceni repülőtéren első alkalommal biztosítottak PCR-alapú Covid-19 tesztelést csütörtökön, a Wizz Air járatával Eindhovenből érkező utasoknak – közölte a légitársaság az MTI-vel.

Közleményük szerint a Smart Covid Center segítségével térítésmentesen tesztelték az utasokat. Az önkéntes PCR-szűrés mindössze néhány percig tartott, az utasok 12 órán belül megkapják a teszt eredményét, és negatív eredmény esetén jelentősen lerövidíthetik a hatósági karantén hosszát.

Azt írták, a repülés továbbra is a legbiztonságosabb közlekedési mód: a repülőgépek szellőztető berendezéseinek és a légitársaság által már májusban bevezetett szigorúbb egészségügyi óvintézkedéseknek köszönhetően bizonyítottan még egy utas sem fertőződött meg koronavírussal a Wizz Air járatain.

A rendszeres, tömeges reptéri teszteléssel tovább csökkenthető a fertőzés esélye, lerövidíthető a karantén, ami nemcsak az utazók életét könnyíti meg, de pozitív hatást gyakorol az érintett országok és régiók turizmusára, gazdaságára is – olvasható a közleményben.

Borítókép: Érkező utas regisztrál a mintavét előtt a Wizz Air diszkont légitársaság első nyilvános magyarországi repülőtéri koronavírus-tesztelésén a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren 2020. december 17-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!