szabó tünde

2018.12.28. 11:48

A sport közösségteremtő ereje által sokkal többek lesznek a gyermekek

Nem az az elsődleges, hogy valakiből élsportoló legyen, hanem hogy egészségesen éljünk.

Látható eredményei vannak a sportban elindított támogatási rendszernek. Idén több több mint húsz sportágban jeleskedtek a magyarok, akik számos világeseményen arattak sikereket – mondta Szabó Tünde az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában.

A sportért felelős államtitkár beszélt a sportolás fontosságáról is, amelyet érdemes már a gyermekkorban elkezdeni, játékos formában. Mint mondta: a sport közösségteremtő ereje nagyban hozzájárul a fiatalok céltudatosságához, a napi rutin kialakulásához, nem beszélve az egészségről, amelynek ez az egyetlen eszköze.

Volt sportolóként mindent látott, amiért most dolgozik – fogalmazott. Hozzátette: az ajtaja mindenki előtt nyitva áll. Balog Zoltán államtitkári felkérésén nem kellett gondolkodnia. Ügyvédként dolgozott, amikor megkereste őt az akkori emberi erőforrás miniszter és egyértelmű volt számára, hogy elfogadja azt, így segítve tovább a magyar sportot.

Fontos volt számára, hogy volt sportolók is legyenek a stábjában, mert ők látják azt, hogyan zajlik egy-egy sportágnál a belső munkafolyamat.

Tóth Kriszta kérdésére elmondta: az állami támogatások egy része nemzetközi sporteseményekre megy.

Idén több mint 130 nemzetközi eseményt – köztük világ- és Európa bajnokságokat, világkupákat – támogatott a magyar kormány és a jövő évre vonatkozóan is már több mint 150 kérelem érkezett.

Az idei év legnagyobb sikerének azt tartja, hogy kijutottunk a téli olimpiára, ahol megszületett az első aranyérem. Ez sporttörténelmi időszakot jelent – tette hozzá. Ezután számos felnőtt és junior világesemény volt, és részt vettünk minden idők legsikeresebb ifjúsági olimpiáján is, amelyet tizenkét első hellyel zártunk – mutatott rá.

Már mutatkozik az elmúlt években elindult támogatási rendszer hatása, hiszen több mint 20 sportágban jeleskedtek a mieink 2018-ban – emelte ki Szabó Tünde.

Anyaként arról beszélt: egy gyereknél az a legfontosabb, hogy szeresse, amit csinál. Ha gyermekkorban kialakul a mozgás szeretete, akkor felnőttként is megmarad a sport. Nem az az elsődleges, hogy valakiből élsportoló legyen, hanem hogy egészségesen éljünk. Ehhez pedig az egyetlen eszköz a kezünkben a sport – fűzte hozzá.

A mai felgyorsult világban, amikor mindenki kezében ott van a mobiltelefon, elveszítjük azokat a kapcsolatokat, amit a sport tud adni.

A sport közösségteremtő ereje által sokkal többek lesznek a gyerekek, nem beszélve a céltudatosságról, a napi rutin kialakulásáról és az egészségről

- fogalmazott a sportért felelős államtitkár.

A teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!