teljesítmény

2019.05.16. 07:00

A szekszárdi tűzoltók az UltraBalatonon is helytálltak

Szekszárdi tűzoltók is bizonyítottak a hétvégi UltraBalaton futóversenyen, és az SZDABCS „fedőnevű” váltóval álltak rajthoz.

Hanol Erzsébet

Fotó: Révész Ákos

Az elnevezés a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság A és B szolgálati csoportjából verbuválódott alakulatot takarja, kiegészülve egy paksi kollégával. Lugosi Gábor, a regisztrációt magára vállaló tűzoltó elmondta, hogy még Baján szolgált, amikor 2010-ben, az ottani kollégákkal próbára tették magukat a megmérettetésen. Hozzátette, akkora élményt jelentett a verseny, hogy úgy gondolta, jó lenne egy szekszárdi csapattal is átélni.

Tavaly szeptemberben kellett regisztrálni, és a több mint tízezer futó helye 35 perc alatt betelt. A szekszárdi tűzoltók végül a tartalékcsapatok listájáról kerültek a mezőnybe. A 10-13 fős váltók kategóriájában indultak, amelybe 688 egység nevezett. A céljuk az volt, hogy teljesíteni tudják a 221 kilométeres, Balatont megkerülő távot, és mindegyik csapattag nagyjából húsz kilométert futott – napközben ragyogó napsütésben, éjszaka viszont szakadó esőben. Pénteken 4 óra 18 perckor rajtolt a váltó első tagja, és másnap hajnalban 2 óra 26 perckor fejezte be az utolsó futó. Úgy tervezték, harminc óra alatt érnek körbe, ám ezt sikerült jócskán felülmúlni, ugyanis 22 óra 6 perc teljesítették a kihívást. Ezzel az idővel a középmezőnyben végeztek.

A csapatot Baksai Tamás, Gelner Lóránd, Kircz Imre, Kovács Tamás, Lőrinc Zoltán, Lugosi Gábor, Lukács Balázs, Nagy Dániel, Olasz Tamás, Samu Dávid és Szauer Szabolcs alkotta, két kerékpáros, Mihály Gábor és Révész Ákos kísérte őket, folyamatosan biztosítva a hátországot. A csapat már a jövő évi szereplést tervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában