olajok és masszázs

2021.05.04. 15:45

A test és a lélek összhangját szolgálja, ha méregtelenít

Mondjon búcsút a fáradtságnak, a fakó, tónustalan bőrnek: itt a tökéletes alkalom a méregtelenítésre! Utána úgy érzi majd, mintha újjászületett volna.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A ragyogó arcbőr, a formás sziluett és a kirobbanó forma alapfeltétele az energiával teli, fitt test – írja legutóbbi számában a Fanny magazin nyomán a Vasárnap Reggel.

Az alábbi ápoló-kényeztető programmal mindezeket elérheti, ráadásul a lelke is teljesen megtisztul, feltöltődik. Mire vár még? Kezdje el most!

Feszes test

  • Alapfürdő: Szerves részét képezi a méregtelenítésnek. Azért olyan fontos, mert feloldja a zsírszövetekben tárolt toxinokat, amelyek terhelik a szerveztet. Így csinálja: tegyen 2-3 ek fürdősót a maximum 37 fokos fürdővízbe, majd pihenjen benne kb. 1 óra hosszáig.
  • Váltózuhany: A hideg és meleg víz váltakozása nemcsak a vérkeringést serkenti, hanem a bőr hámlasztásához is hozzájárul. E zuhanyozási technika rendszeres alkalmazásától a kötőszövetek is erősödnek. Mindig meleg vízzel kezdje, és hideggel fejezze be!
  • Testpakolás: Használjon hozzá feszesítő krémet vagy bázisolajjal kikevert algaport. Vigye fel a combokra, majd tekerje körbe szorosan folpakkal. Így a hatóanyagok könnyebben a bőrbe jutnak, és kimossák a kötőszövetben felgyülemlett fölösleges vizet.
  • Masszázs: Igazán kellemes érzés, ráadásul tehermentesítik is a testet a speciális, lazító mozdulatok. Ideális hozzá egy illatos masszázsolaj, amit a tenyerében felmelegítve az egész bőrfelületen használhat. Így csinálja: hastájékon körkörös mozdulatokkal, míg a kezeken és a lábakon hosszanti irányban masszírozza az olajat a bőrébe.
  • Energiatankolás és relaxáció

  • Meditáció: Sok a véget nem érő teendő? Pedig ahhoz, hogy visszanyerje, illetve megőrizze belső egyensúlyát, fontos a rendszeres kikapcsolódás. Ha épp csak pár perce jut rá, figyeljen oda a légzésére. Egy egyszerű feladat: üljön le a földre törökülésben, hunyja le szemét, és végezzen mély hasi légzést.
  • Mozgás: A természetben eltöltött idő csökkenti a stresszt, erősíti az immunrendszert, növeli az önbizalmat. Az erdei séták különösen hasznosak, ahogy ezt a tanulmányok is bizonyítják. Erre most nincs lehetősége? Tornázzon a kertben, a teraszon vagy a balkonon, vagy tegye ki a szobabiciklit, és tekerjen a szabad levegőn!
  • Aktivitás: Nem tudja rávenni magát a mozgásra edző nélkül? Akkor végezzen valami egyenletes, nyugodt tevékenységet! Ilyen a kötögetés vagy a rajzolás, de a főzés is remek elfoglaltság. A lényeg, hogy hosszabban egyetlen dologra koncentráljon.
  • Ragyogó arcbőr

  • Tisztító rituálé: Annak érdekében, hogy a bőre visszanyerje egészséges alapállapotát, esténként el kell távolítania a sminket, a napközben arcára tapadt piszkot és a felesleges faggyút. A leggyorsabb és legkíméletesebb megoldás erre a micellás arcvíz. A minimolekulák mágnesként vonzanak minden apró szennyeződést.
  • Krémezés: A bőr a legnagyobb méregtelenítő szerv. Az oxigéntartalmú készítmények fokozzák a bőrsejtek légzését, így nő azok oxigénfelvétele, aminek köszönhetően kisimulnak a ráncok, beindul a sejtképződés, az arc sokkal ragyogóbb, fiatalosabb lesz. Az ilyen kozmetikumok hatása olyan, mintha tett volna egy sétát a kristálytiszta levegőn.
  • Pakolás: Mi a sajátossága a méregtelenítőmaszknak? Fokozza a bőr megújulását, kitisztítja a pórusokat. Próbáljon ki olyan termékeket, amelyek gyógyiszapot vagy aktív szenet tartalmaznak!
  • Radírozás: Az öregedés látható jeleinek késleltetéséhez elengedhetetlen a kozmetikai bőrhámlasztás. Azért van rá szükség, mert eltávolítja az elhalt hámsejteket és a bőrt befedő szennyeződéseket, amelyek úgy rakódnak az arcra, mint egy szürke fátyol. Az érzékeny bőr számára az enzimes hámlasztás az ideális, mert az ilyen termékek nem tartalmaznak bőrcsiszoló részecskéket, ezért gyengéden látják el a feladatukat.
  • Ami még segíthet...

    A savanyú élénkít: Az Ájurvéda tanítása szerint a meleg víz fogyasztása jó hatással van az anyagcserére, és a bőr ragyogása is fokozható vele. Pár csepp citromlével vagy néhány citromkarikával ízesítheti. Így csinálja: minden reggel igyon meg egy pohárral, hogy frissen vághasson neki a napnak!

    A keserű karcsúsít: A keserű zöldségek (pl. cikória, zellerlevél) gondoskodnak a méregtelenítésről, vízhajtó, májműködés- és emésztésfokozó tulajdonságokkal bírnak.

    Borítókép: Az olajos masszázs kellemesen tehermentesíti a testet / Illusztrációfotó

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!