június 23.

2018.06.21. 20:31

A világ egyetlen működő Liszunov Li-2-es gépe repked felettünk a hétvégén

A Múzeumok éjszakáján vetik be a gépmadarat.

Sétarepülésre fogja be a Múzeumok éjszakáján a világ egyetlen repülésképes Liszunov Li-2-esét az Aeropark, ahová a Deák Ferenc térről Malév-festésű csuklós buszokkal ingyenesen lehet eljutni.

Az Aeropark MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a Goldtimer Alapítvány által felújított és üzemeltetett legendás Li-2-es repülőgép Budapest feletti sétarepülésre viszi az utasokat szombaton, a járathoz egy Ikarus 55-össel érkeznek az utasok. Felhívták a figyelmet arra, hogy a sétarepülés, valamint az Aeropark által szervezett repülőtér-látogatás regisztrációhoz kötött.

A park területén a korábbi éveknek megfelelően a Malév egykori pilótái mesélnek egész este a kiállított történelmi repülőgépek kivilágított pilótafülkéiben. Több gépen életre kelnek a műszerek, a látogatók belehallgathatnak a rádióforgalmazásba, és megismerhetik, milyen munkamegosztással dolgoznak a pilóták 10 ezer méteres magasságban.

A Tupoljev Tu-154-es fedélzetén az este folyamán több alkalommal légiutas-kísérő tanfolyamot tartanak gyerekeknek.

A parkban a repülőgépek mellett a földi kiszolgáláshoz szükséges járműveket, így ambuliftet, jégtelenítőt, oldtimer előteres autót, fékhatásmérőt és az ország legnagyobb és legdrágább tűzoltóautóját is bemutatják.

Két repülőgép-szimulátor is üzemelni fog az Aeroparkban, emellett többfordulós légiközlekedési kvíz is várja az érdeklődőket.

Az Aeroparkba a Deák Ferenc térről délután 3 órától éjjel 1 óráig minden órában ingyenes ingajárat indul, amelyet egy Malév színekre festett Ikarus 280-as csuklós busz teljesít.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Sunny studio

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!