Bocuse d'Or

2019.02.01. 09:29

A világ élmezőnyében a legfiatalabb magyar szakács

A Bocuse d'Or történetének egyik legfiatalabb szakácsa vágott neki Magyarországról, hogy meghódítsa a világot. A huszonöt éves Pohner Ádám és csapata a Bocuse d'Or hatvanas mezőnyéből 12. helyen végzett.

A döntőben már csak 24 ország mérhette össze szakmai tudását. Ahogy a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, Hamvas Zoltán fogalmazott,

ha valaki huszonöt évesen, szakmájában a világon a tizenkettedik az nagyon becsülendő.

Segal Viktor, a csapat coacha azt emelte ki, hogy ez az eredmény azt mutatja, hogy a magyaroknak van mit keresni ezen a versenyen, technológiában, tudásban a fiatal magyar szakácsok, séfek ennyire közel vannak a világ élvonalához.

Ez a magyar gasztronómia újabb sikere, hiszen évek óta ott tud lenni egy-egy magyar szakács, magyar csapat a lyoni döntőben.

A csapatnak a verseny során sok nehézséggel kellett megküzdeniük, nem csak az ételek adtak kihívást, de a meghibásodott technika is, elromlott a sokkoló hűtőjük, és feladta a mélyhűtő is. De ezek a nehézségek nem látszottak meg a tálalásnál, mert mindent pontosan időre elkészítettek a keddi versenynapon.

https://streamable.com/tjj8t

Lyonban újabb döntő két év múlva lesz, 2020-ban az európai döntőt Észtországban rendezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!