diákolimpia

2020.01.19. 14:30

Aki jól szerepelt, Bonyhádon állhat rajtkőre

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

Mintegy ötven fiatal sportoló jutott az úszás diákolimpia megyei fordulójába a Bátaszéken megrendezett Szekszárd környéki fordulóból. Mint azt Nagy Ákos szervező, a Bátaszéki SE úszó szakosztályának vezetője elmondta, a házi úszóversenyek legjobbjai versenyeztek most, Bátaszéken például december végén szervezték az előző fordulót.

A gyerekek kedden délután négy korcsoportban és három úszásnemben, azaz gyors-, mell- és hátúszásban versengtek egyénileg, illetve a négyszer ötven méteres váltók is összemérték gyorsaságukat. Azok, akik most jól szerepeltek, január 21-én Bonyhádon állhatnak újra rajtkőre. Az országos diákolimpiai döntőt tavasz elején Budapesten tartják.

Nagy Ákos bátaszéki versenyzőit illetően a negyedik korcsoportban számít szép eredményekre, de említette, hogy a harmadik korcsoportban zombai versenyzőnek is van esélye eljutni a fináléba. A Szekszárd-környéki fordulóban egyébként a bátaszéki általános iskola, a gimnázium, a kölesdi-, a várdombi, a faddi- és a zombai iskolák képviseltették magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában