az olyanok, mint mi

2021.06.08. 11:10

Az örökké összetartozás érzését kelti bennünk a Jetlag új dala – klippremier

A képsorokat látva a majd egy éve kényszerpihenőn lévő zenekar feltámadását láthatjuk.

Fotó: kisskrisztiii.com

A világűrbe repít a JETLAG újdonsága. „Az olyanok mint mi, sose búcsúznak el” bemondás utalhat a majd egy éves csend után újjáéledt zenekarra is, bár a dalszerző frontember Molnár Tamás a következőket írta a nyáreleji megjelenésük kapcsán:

Vannak olyan dalok, amik szinte megírják magukat. Olyanok, amik a semmiből jönnek, és csak átszaladnak rajtam. Ilyenkor általában vakon, cél nélkül, ösztönösen írok, terápiás jelleggel.

Ami a legfurább, hogy nem tudnám felidézni pontosan, hogy ebből a káoszból hogyan lesznek végül rímelő versszakok, és sokszor nekem is csak az utolsó szó leírása után esik le, miről, vagy épp kiről szólnak ezek. Ilyen az új JETLAG dal is, amit a bátyámhoz írtam, de távolabbról nézve értelmezhető barátságokra, vagy akár szerelmekre is. Zeneileg egy basszusdomináns szintipop stílusgyakorlat az egész, egy tömör újraértelmezése a 80-as évek tipikus hangzásvilágának. »Az olyanok, mint mi sose búcsúznak el« bemondást egyértelműen az utóbbi egy év szülte.

A pandémia alatt általánossá vált elszigetelődés, a szeretteink iránt érzett féltés, a kollektív hiány még inkább felerősítette az emberi kapcsolatok fontosságát

tette hozzá az énekes.

A dalhoz készült videoklip a zenekar basszusgitárosa Czoller Bence valamint Lengyel Andor közös rendezésében készült, látványtervezője pedig Molnár Tamás volt. A videó egy szürreális háttérvetítéssel és egy űrbe kilőtt hajón utazó zenekarral hozza a jellegzetes JETLAG életérzést. A klip június 8-tól látható a zenekar hivatalos csatornáin.

A videóklippel egy új értelmezést adtak a mondanivalónak. A képsorokat látva inkább a majd egy éve kényszerpihenőn lévő zenekar feltámadását láthatjuk. „Jó volt úgy érezni, hogy újra úton vagyunk, ráadásul ezúttal egy hajóval, ami az űrbe tart. Bár egy nehéz időszak ihlette a sorokat, mégis van benne valami lelkesítő, sugall egy olyan örökké összetartozás érzést, amire csak egy dal képes.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!