4 tipp

2019.06.27. 12:58

Barátkozzon bátran a munkahelyén!

Az viszont nem mindegy, kivel és hogyan ismerkedik, ezért néhány szabályt nem árt átgondolni.

Forrás: Shutterstock

Életünk jelentős részét a kollégák közt töltjük. Íme 4 megszívlelendő jótanács a Vasárnap Reggel magazinból, hogy jól érezze magát az irodában.

Nyitottnak maradni

Ne mindig a kedvenc kollégáival töltse az ebédidőt, alkalomadtán új arcokat is hívjon meg az asztalhoz! Ezenkívül a szomszéd helyiségben dolgozó emberekkel is nyugodtan válthat egy-két szót, így tevékenyen hozzájárulhat a barátságos munkahelyi környezet kialakulásához.

Legyen diszkrét!

A munkahelyén ne osszon meg a barátaival olyan belső információkat, amelyekről nem szabad, hogy tudjanak. Ezek miatt ugyanis a későbbiekben nemcsak ön, hanem ők is kellemetlen helyzetbe kerülhetnek.

Elkerülhetők a problémák

Sokan azt vallják, hogy nem jó a munkahelyen barátságot kötni, mert akkor a nézeteltéréseket nehezebb orvosolni. Nos, ilyenkor van szükség a szigorúan szakmai hozzáállásra: minden helyzetben korrekten és udvariasan kell viselkedni a másikkal, és akkor nem lehet vita. Ha pedig a barátja nem végzi el a feladatát, segíthet neki, mondjuk amikor megsajnálja, mert tudja, hogy magánéleti válságban van – ám arra ügyeljen, hogy ez ne váljon rendszeressé, illetve hogy mindig őszintén mondja el neki, miért segít.

Nincs pletyka!

Olykor mindenki csacsog, hol az újdonsült frizurájáról, hol pedig a főnök nyakkendőjéről. És ebben nincs is semmi rossz! Tartózkodjon viszont az irigységtől és a rosszindulatú szóbeszédektől, nehogy eljátssza a kollégák bizalmát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!