Velünk élő jövő

2017.09.09. 16:00

Bemutatta a Leaf elektromos autó új modelljét a Nissan

A megnövelt hatótávú jármű már 400 kilométert tesz meg egy feltöltéssel, akkumulátorát 40 perc alatt lehet feltölteni 80 százalékos kapacitásig.

Csiba, 2017. szeptember 6. Bemutatják az új elektromos meghajtású Nissan Leaf-et a Tokiótól keletre fekvõ Csibában 2017. szeptember 6-án. Az új modellt október 2-tól lehet megvásárolni a szigetországban. (MTI/AP/Eugene Hoshiko)

Október elején kezdi meg a Nissan Leaf elektromos autó új modelljének értékesítését Japánban a Nissan. A jármű az Egyesült Államokban és Európában januárban kerül a szalonokba.

Az új elektromos meghajtású Nissan Leaf a Tokiótól keletre fekvő Csibában rendezett bemutatón. Forrás: MTI / AP / Eugene Hoshiko

Az új modell a 2010-ben bemutatott elődjénél 1,4-szer hosszabb, 400 kilométeres távot tesz meg egy feltöltéssel, gyorstöltő állomáson 40 perc alatt lehet feltölteni az akkumulátor 80 százalékos kapacitásáig. Az autó egy technológiai újítással, az e-pedállal is fel lesz szerelve, ami egyetlen kezelőszervvel teszi lehetővé a sofőr számára a jármű gyorsítását, lassítását és megállítását.

Szaikava Hiroto, a Nissan elnök-vezérigazgatója az új Leaf bemutatóján. Forrás: MTI / EPA / Majama Kimimasza

Az autó alapára Japánban 3,15 millió jen (7,5 millió forint) lesz. A japán piacra szánt modellek a Nissan oppamai üzemében készülnek. A tervezett értékesítési volumen havi három ezer autó, az elődnek mintegy háromszorosa.

A műszerfal képe. Forrás: AFP / Kazuhiro Nogi

(Borítókép: MTI / AP / Eugene Hoshiko)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!