Járvány

2020.11.15. 12:10

Bezártak a balatoni kikötők, de egyedül lehet vitorlázni

Nem lesz több vízi verseny a Balatonon, a kikötőket is be kell zárni – áll a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos állásfoglalásában.

Balatonfüred, 2020. július 30. Az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülõ vitorlásverseny mezõnye rajtol Balatonfüred közelében 2020. július 30-án. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A Covid–19-járvány okán szükségesnek tartott 484/2020. (IX. 10.) kormányintézkedést értelmezve, és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal történt egyeztetést követően a MVSZ arra jutott, hogy miután az „egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett”, az egyéni vitorlázás sem korlátozható. Tehát vitorlázni egyedül, a kijárási tilalmat nem érintő időszakban nem tilos, a versenyengedéllyel rendelkező sportolók edzőmunkája folytatódhat, ugyanakkor vitorlásversenyekre a balatoni vízirendészeti kapitányság egyelőre nem ad ki engedélyt – írta meg a Magyar Nemzet.

„Így elmarad a balatonlellei BL Yacht Club ötödik Mikulás-kupája, és kérdéses, az ugyancsak oda tervezett nyolcadik Szilveszteri regatta megrendezhetősége is” – mondta a Magyar Nemzetnek Holczhauser András, az MVSZ főtitkára. Mivel a vitorláskikötők szabadidős létesítménynek minősülnek, azokat a hét közepén be kellett zárni, és ott a továbbiakban kizárólag a munkát végző személyzet tartózkodhat.

Miközben a hévízi Tófürdő változatlanul fogadja a vendégeket, a tóból kivezető meleg vizű patakon szünetelnek a kenutúrák. Az úgynevezett indián evezések előreláthatóan a két ünnep között folytatódnak – tudtuk meg az evezős kirándulásokat szervező Sport Kft. vezetőjétől, Kele Attila túravezető pedig arról tájékoztatta lapunkat, hogy a környezetvédelmi területgazda Balaton-felvidéki Nemzeti Park december 10-ig biztosan nem ad ki engedélyt egyéni vagy csoportos Hévíz-pataki túrára.

Borítókép: az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye rajtol Balatonfüred közelében 2020. július 30-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!