Felsőoktatás

2021.01.26. 09:00

Elindult a Pécsi Tudományegyetem online fesztiválja

Népszerű művészek bevonásával és csaknem kétszáz színes programmal várja a közönséget hétfőtől a Pécsi Tudományegyetem Irány a PTE! Kultúrfeszt című online rendezvénye.

Érdeklődők a Pécsi Tudományegyetem standjánál a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a megnyitó napján a fővárosi Hungexpón 2019. január 10-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A PTE hétfői közleménye szerint az intézmény azt szeretné megmutatni a felvételizőknek, az egyetemistáknak és családjaiknak, hogy „miért jó pécsi egyetemistának lenni”, ennek érdekében pedig „virtuálisan csempészi vissza” a mindennapokba a pécsi hallgatói életérzést.

A rendezvény honlapján az érdeklődők például láthatják a 30Y frontemberét, Beck Zolit főzni és a zenéről beszélgetni, megtudhatják Tibi atya titkait, találkozhatnak a Halott Pénz tagjaival, Dibusz Dénessel, Michelisz Norberttel, de beülhetnek szakmai beszélgetésekre, felvételi tájékoztatókra és szülői fórumokra is.

A közleményben Győrffy Zoltánt, a PTE kapcsolati igazgatóját idézve azt írták, hogy a korábbi nyílt napokon, online iskolalátogatásokon elsősorban a felsőoktatási jelentkezésről és a tanulmányokról tudták tájékoztatni a leendő egyetemistákat, az intézményt azonban csak kevesen tudták „megérezni”, ezért találták ki az online fesztivált.

A hivatalos tájékoztatók, szakmai beszélgetések, szülői fórumok mellett szinte minden olyan megjelenik, amiben majd Pécsen is részük lesz a leendő gólyáknak: gasztronómia, koncertek, színház, sport, tánc, kiállítás és számos más interaktív esemény várja őket a fesztivál öt napja alatt.

A tíz kar százhetven programját felvonultató és háromszáz szereplő bevonásával megvalósuló fesztiválról bővebb információ a rendezvény honlapján, a ptekulturfeszt.ferling.hu oldalon olvasható.

Borítókép: Érdeklődők a Pécsi Tudományegyetem standjánál a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a megnyitó napján a fővárosi Hungexpón 2019. január 10-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!