Több mint hobbi

2019.09.20. 12:00

Pénzt kereshetünk abból, amit élvezünk

Az otthoni kézműveskedés nem csupán remek időtöltés, akár meg is élhet belőle. Ezekre kell figyelnie!

Forrás: Shutterstock

A Vasárnap Reggel összeállításában ahhoz ad hasznos tanácsokat, ha valaki otthon, saját kézzel készített termékeit szeretné árusítani.

Nem is hinné, hogy milyen nagy a kereslet az otthon előállított gyerekruhákra, lekvárokra vagy mondjuk egyedi ékszerekre. Ezért aztán, ha szívesen tölti ilyesmivel a szabadidejét, bátran csináljon belőlük annyit, hogy a családnak szánt mennyiségen túl még bőven maradjon eladható portéka.

Csak megfontoltan!

Mielőtt sok pénzért beszerezné az alapanyagokat, nem árt átgondolnia, mennyi szabadideje, energiája, türelme van. Hiszen egészen más megvarrni egy mellényt a barátnője unokájának, mint mondjuk egy teljes óvodai csoportot ellátni ruhákkal.

Jogi háttér

Az üzletszerű árusításra természetesen szigorú szabályok vonatkoznak, ám egy-egy kézzel készített termék árusítása ugyanúgy nem tilos, mint a gyerek kinőtt ruháinak az eladása.

Viszont, ha nagyobb tételben kívánja árulni az említett holmikat, nem árt utánanéznie a jogi és az adózási szabályoknak.

Hogy adjuk el?

A legegyszerűbb az ismeretségi körben, óvodában, iskolában, munkahelyen meghirdetni a termékeket. Ám, ha nagyobb a kapacitása, akkor akár a lakóhelyéhez közeli bolhapiacon is bérelhet egy standot a hétvégére. Sőt, az interneten is eladásra kínálhatja a tárgyakat – a szállítás és a postaköltség csökkentése érdekében lehetőleg a munka- és a lakóhelyéhez köthető csoportokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!