olasz ízek

2017.10.25. 16:18

Ez az igazi spagetti carbonara

Éttermek, pizzériák tömege kínálja a „szénégető” spagettit, ám igazán finomat nem könnyű találni, vagyis rendelni. Az elkészítése viszont könnyű, és a sikerélmény páratlan.

Ahogyan a lecsónál vagy a rakott krumplinál, mindenki a sajátjára esküszik: az a legjobb, a legfinomabb, még a nagyitól örököltük a receptet, és érvek egész sora szól amellett, hogy miért épp az a tökéletes.

Egyszóval konyhatündérek, figyelem: lehetséges, sőt, biztos, hogy mennyei a tésztájuk, de az igazi Carbonarából nem hiányozhat a majoranna, a főzőtejszín, a krémsajt és a pirított bacon. No meg persze a tészta, dehát olyan szőrszálhasogatók mégsem leszünk, hogy még abba is beleszóljuk, széttöri-e főzés előtt vagy csak beleszórja a fazékba.

Minden más, azaz tejföl, túró, csípős fűszerek, paprika, paradicsom és a magyaros ételízesítők kötelezően elhagyandók, ha tényleg a szénégetők eledelére fáj a fogunk.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!