2018.12.25. 16:31
Ezekkel a trükkökkel az elsózott karácsonyi vacsorát is megmentheti
Szerencsére még nincs minden veszve.
Elsózta a levest, a pörköltet vagy a főzeléket? Ne essen kétségbe, és még véletlenül se dobja ki az ételt! A Mindmegette tippjei segíthetnek.
1. Átszűrt levesekhez először próbáljunk meg néhány deci vizet önteni, már a hígítás is segíthet rajta.
2. Keverjük az elsózott levesbe nyers tojásfehérjehabot, és ha megkocsonyásodott, emeljük ki. A tojásfehérje ugyanis magába szívja a felesleges sót.
3. Rántott vagy habart levesekbe reszeljünk nyers krumplit, forraljuk fel, majd vágjunk bele sok friss petrezselymet és zellerlevelet.
4. Keverjünk össze 1 kávéskanál almaecetet 1 kávéskanál cukorral, és keverjük kis adagonként az ételbe, amíg a felesleges sót semlegesíti.
5. Nemcsak leves, bármely étel, pl. pörkölt sózását mérsékelhetjük fél késhegynyi szódabikarbónával.
Borítókép: Illusztráció / Shutterstock