óriási eredmény

2018.05.16. 16:46

Fantasztikus helyezést kapott a magyar sárgamuskotály

Újabb jelentős nemzetközi sikert ért el a Balaton-felvidéki Canter Borház. A borászat 2017-es évjáratú Magnus Sárgamuskotálya aranyérmet nyert Bordeaux-ban, a Challenge International du Vinen.

Forrás: afp

Fotó: illusztráció

 

A rendezvény Európa egyik legrégibb és legnagyobb presztízsű versenye, amelyen idén 37 ország 3761 bora mutatkozott be.

„A bordeaux-i verseny igen különleges seregszemle, amely mára Európa, illetve a világ egyik elismert borversenyévé vált”

- mondta Gelencsér Gergő főborász.

„A többi nagy versennyel ellentétben itt nemcsak szakmai zsűri értékeli a borokat, a bíráló bizottságokban kereskedők és fogyasztók is képviseltetik magukat. A 2017-es Sárgamuskotály igen különleges, hiszen a hibátlan szőlőfürtöket teljes érettségükben szüretelték, majd a préselés előtt héjon áztatott mustot lassan erjesztették. Összességében így egy könnyű, elegáns száraz fehérbor született, amelynek egységes íz- és illatvilágában a fűszeres és gyümölcsös aromák köszönnek vissza” – tette hozzá Gelencsér Gergő.

A 2017-es Sárgamuskotályából 8000 palack készült. A díjnyertes borral a magyar fogyasztók több nagykereskedelmi lánc üzleteiben találkozhatnak, de a Canter Borház hamarosan a kanadai és a skandináv piacokon is megjelenik vele.

Borítókép: Illusztráció

Egy bíráló a 2017-es Challenge International du Vin versenyen 2017. április 22-én

AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!