aktív kikapcsolódás

2020.02.17. 14:30

Február 27-én nyílik az Utazás 2020 kiállítás

A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 40 ország több mint 250 kiállítója várja az érdeklődőket 20 ezer négyzetméteren.

Forrás: Shutterstock

Az idén február 27. és március 1. között rendezik meg az ország és a régió legjelentősebb nemzetközi turisztikai seregszemléjét.

„A kiállítás belföldi díszvendége Eger és térsége, a külföldi Olaszország lesz. Az immár 43 éves rendezvénysorozat idei fő témája az aktív kikapcsolódás, mottója a kultúra és a vallás” – mondta a főszervező Hungexpo Zrt. stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója.

„Az eseményt a Budapest Boat Show-val együtt rendezik meg. Idei újdonság, hogy a kiállítás első, szakmai napján megrendezik a CheckINN Turisztikai Karrier Expót, amely felvonultatja a turisztikai szektorban munkát kínáló vállalkozásokat” – tette hozzá.

Tihanyi Klára szerint az Utazás 2020 rendezvényekre látogatók száma elérheti a 40 ezret.

Massimo Rustico,

Olaszország budapesti nagykövete elmondta: Olaszországból minden évben jelentős számú turista érkezik Magyarországra, és ez fordítva is igaz.

Giovanni Bastianelli, az Olasz Nemzeti Turisztikai Hivatal ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy örömmel vállalták el a kiállítás külföldi díszvendégségét.

Az Olaszországba látogató magyar turisták száma 4 százalékkal nőtt tavaly, az idén 5 százalékos növekedést várnak.

„A rendezvényen történelmi városaikat, műemlékeket és zarándokhelyeket mutatnak be. Budapestről 13 olasz városba indulnak repülőjáratok” – hívta fel a figyelmet.

Minczér Gábor, az Utazás 2020 belföldi díszvendége, Eger alpolgármestere elmondta, hogy

Eger továbbra is meghatározó Magyarország turizmusában: 2013-hoz képest 71 százalékkal nőttek a vendégéjszakák 2019-re, elérve a 700 ezret.

A szálláshelyek száma is nőtt a látogatottsággal együtt, számos fejlesztést valósítottak meg. A belvárost megújították, új kerékpárutakat építettek, és a várat is rekonstruálták.

Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke elmondta, az idén a tavalyinál ezerrel több, 7100 négyzetméteren csaknem 13 vitorlással, motoros és elektromos hajóval, technikai felszerelésekkel, számos eszközzel várják az érdeklődőket a 29. Budapest Boat Show-n.

A kiállításra a legjelentősebb magyar és külföldi hajómárkák hozzák el újdonságaikat, a színpadi programokon szó lesz az olimpiai felkészülésről, és bemutatkoznak az idei Kékszalag esélyesei.

Az Utazás kiállítással egy időben, de attól függetlenül rendezik meg az ország legnagyobb, extrém utazókat megszólító rendezvényét, a Járatlan Utakon Fesztivált, valamint a régió egyetlen Afrika tematikus fórumát, az Afrika Expót. Mindegyik rendezvény ugyanazzal a belépőjeggyel látogatható, a kiállításra a diákok pénteken ingyenesen léphetnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!