Járvány

2020.03.19. 12:31

Felelőtlenül ünnepelnek a német fiatalok

Bár Németországban is egyre nagyobb méreteket ölt a koronavírus és egyre szigorúbb intézkedéseket kell bevezetni, a német emberek úgy látszik, még mindig nem fogták fel a helyzet súlyosságát. Szabad idejükben a berlini fiatalok az egyik helyi parkba mentek ki, hogy ott ünnepeljék meg egy „koronaparti” keretében az iskola végét.

Forrás: Shutterstock

Nem mindenki fogja fel a koronavírus miatt kialakult helyzet komolyságát a németek között, ez derül ki legalábbis abból, hogy továbbra is előszeretettel találkoznak egymással az emberek nagyobb csapatokban – számol be a V4NA.

Hétfőn a rendőrségnek a berlini Pankow parkba kellett kivonulnia, ott ugyanis

számos fiatal gyűlt össze egy úgynevezett „koronapartira”, hogy megünnepeljék azt, hogy nem kell iskolába menni.

Arra már nem gondoltak, hogy az iskola tulajdonképpen az ő védelmük miatt zárt be, hiszen pont az lenne a lényeg, hogy ne találkozzanak az emberek egymással csapatokban, minimális legyen a társas érintkezés.

A helyszínen végül megjelent a rendőrség, akiknek a figyelmeztetése után a diákok szétszállingóztak – legalábbis egy időre.

Este a sötétben ugyanis újrakezdődött a koronaparti a parkban, akkor már többszáz fiatal részvételével, akik zenével és alkohollal is készültek a bulira.

A rendőröknek így megint ki kellett menniük hozzájuk, ezúttal pedig már szétoszlatták az embereket, hiszen fertőzésveszélynek tették ki egymást.

Nem csak a berlini Pankow kerületben lévők gondolták azonban úgy, hogy itt az ideje egy kis összejövetelnek. Prenzlauer Berg kerületében is többezren mentek ki a Mauerparkba a jó idő miatt, a rendőrök pedig ezt a helyszínt is ellenőrizték.

Úgy találták azonban, hogy itt az emberek jobban eloszlottak a téren, így nem avatkoztak be. Berlinen kívül egyébként más német városban, így Düsseldorfban sem maradnak otthon az emberek, egy ott élő férfi képén éppen az látszik, ahogyan az emberek a jó időt kihasználva a szabadba mennek ki, néhányan még sütögetnek is.

Fotó: V4NA

Az, hogy a fiatalok mennyire nem veszik komolyan a koronavírust, abból is látszik, hogy a körükben már elkezdett tombolni a „koronavírus kihívás”, aminek keretében vécéülőkét nyalogatnak. A videók főleg a Twitteren és a Tik Tok nevű alkalmazásban terjednek el.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!