maszkok és pakolások

2018.01.08. 17:51

Filléres szépítőszerek a konyhából

Pillanatok alatt, olcsón megszépülhet, ha követi tippjeinket.

Már hét elején kényeztetné magát? Elég, ha a konyhában összedob néhány pakolást, és máris frissebben indulhat neki a hét többi napjának. A Mindmegette öt, rendkívül olcsó alapanyagokból álló válogatásából nyugodtan szemezgethet, egyikkel sem lőhet mellé. Kellemes szépülést!

KOFFEINES TESTRADÍR

Kb. 6 ek kávézaccot keverjen össze egy tálkában 2 ek kókuszolajjal. Körkörös masszírozó mozdulatokkal vigye fel a bőrre, majd öblítse le a zuhany alatt. Miközben leradírozza az elhalt hámsejteket, a koffein serkenti a keringést és a bőrön át felszívódva meggyorsítja a méreganyagok távozását a szervezetből. Ez a peeling narancsbőr és terhességi csíkok esetén is ajánlott.

TOJÁSOS HAJPAKOLÁS

Száraz és fénytelen a haja? Keverjen össze 1 db tojást 1 tk mézzel és 2 ek olívaolajjal, finoman masszírozza be a fürtjeibe a hajtőtől a végek felé, majd hagyja fent 15 percig. (Ne tovább, mert ha megszárad, nehéz eltávolítani!) Öblítse le alaposan bő vízzel, végül mossa meg a haját kímélő samponnal.

KÓKUSZOS TESTÁPOLÓ

A bioboltból beszerezhető 100%-os tisztaságú, hidegen sajtolt kókuszolaj a sütésen és főzésen túl kozmetikumként is használható. Telítettzsírsav-tartalmának köszönhetően vírus-, baktérium- és gombaölő hatású, puhává varázsolja a repedezett sarkat és könyököt, továbbá lassítja a bőr öregedését, mert gátolja a szabad gyökök képződését. Szobahőmérsékleten megszilárdul, de a kéz melegétől azonnal olvad. Elektromos habverővel vagy botmixerrel habosítson fel 5 ek kókuszolajat 1,5 ek mandulaolajjal, majd tetszés szerint illatosítsa 10-10 csepp levendula- és citromolajjal.

ÉDES AJAKÁPOLÓ

Miközben a kanapén bekuckózva a kedvenc sorozatát nézi, kenjen egy kis mézet az ajkaira, hogy estére csókra csábítóan puha legyen. Ugyanezt a hatást olívaolajjal is elérheti.

AVOKÁDÓS ARCMASZK

Maradt egy kis érett avokádó a wellnessreggeliből? Nyomkodjon szét 1 evőkanálnyit villával, és dolgozza pépesre 1 evőkanál natúr joghurttal. Kenje fel egyenletes rétegben az arcára, majd alaposan öblítse le langyos vízzel 10 perc múlva. Csodát művel a száraz bőrrel.

Borítókép: Pexels

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!