praktika

2019.09.09. 18:16

Három bizonyíték, hogy az édesburgonya segít a fogyásban

Rendszeres fogyasztása nem csak az egészségre hat.

Forrás: Shutterstock

Ha szereted az édesburgonyát, akkor jó hírünk van: ha rendszeresen fogyasztod, könnyebben olvadnak le rólad a pluszkilók. Azt eddig is tudtuk, hogy nagyon egészséges, azonban most 3 bizonyítékot is találtunk arra, hogy az egyik kedvenc őszi zöldségünk a fogyást is segíti – írja a Mindmegette.

1. Természetesen édesek

Az édesburgonya természetes cukrot tartalmaz (100 g/4,2 g), tehát sokkal jobb a testednek, ha cukorka, csoki, vagy egy zacskó csokis keksz helyett például diós édesburgonyát nassolsz. Az édességadagod így is megkapod, de sokkal kevesebb cukrot viszel be a szervezetedbe, mintha más nasihoz nyúlnál!

2. Szabályozzák a vércukorszintet

Tudtad, hogy az édesburgonyát még cukorbetegek is fogyaszthatják? A zöldség ugyanis olyan vegyületet tartalmaz, ami növeli a vércukorot szabályozó hormon szintjét a szervezetben. Sőt, egyes kutatások azt is kimutatták, hogy mivel alacsony (50) a glikémiás indexe, lassabban bomlik le az emésztőrendszerben, így az étvágyat is képes szabályozni.

3. Sok rostot tartalmaznak

A magas rosttartalmú ételek könnyebben eltelítenek, és hosszú órákig biztosítják jóllakottság-érzést, valamint az emésztést is segítik. Ennek köszönhetően valószínűleg vagy később nyúlsz nasihoz, mint általában, vagy egyáltalán nem. Ez azért elég jól hangzik, nem?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!