Praktika

2020.03.16. 11:56

Három hiba, amit paprikás csirke készítése közben elkövethet

Sok szafttal és házi nokedlivel esszük az egyik legmagyarosabb ételt a paprikás csirkét.

Forrás: Shutterstock

De mire kell figyelni a főzésnél, hogy tökéletes végeredményt kapjunk? A Vidék íze összegyűjtötte a három leggyakoribb hibát.

  • Túl sok és túl híg a szaftja. Túl sok vizet adtunk hozzá, és túl kevés hagymát. Mindig rövid leven kell tartani főzés közben.
  • Keserű lesz, mert megégettük benne az őrölt pirospaprikát. Nagyon gyorsan megég, ezért amikor belekeverjük, mindig le kell húzni a tűzről a forró zsiradékot.
  • Maszatos, ragacsos lesz a nokedli. Nem öblítettük át rendesen. Szűrőben eresszünk rá hideg vizet, s fakanállal kicsit át is keverhetjük, hogy a habos, nyúlós főzővizet lemossuk róla. Az is lehet, hogy túlkevertük a tésztáját, nem szabad túlzottan kidolgozni, az sem baj, ha kicsit darabos marad. Esetleg túl soká hagytuk pihenni a nyers tésztát. Azonnal ki kell főzni keverés után, tehát azzal kell kezdeni a készítését, hogy felrakjuk főni a főzővizét.
  • Borítókép: illusztráció

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!