ünnepi menetrend

2019.03.14. 09:30

Hasznos információk a hosszú hétvégéhez

Munkatársainktól

Fotó: Shutterstock

Csak egy napig lesz zárva a bolt a hétvégén

Tolna megye A március 15-i nemzeti ünnep munkaszüneti nap lesz, egyúttal háromnapos hosszú hétvége kezdődik. Emiatt borul a boltok nyitvatartásának szokásos menetrendje.

Az év első hosszú hétvégéjére tehát nem árt előre tervezni, főleg azoknak, akik úgy döntöttek, hogy elutaznak valahová.

Pénteken a legnagyobb áruházláncok hipermarketjei, illetve kisebb boltjai zárva lesznek, azonban a benzinkutas boltokban, a nonstopokban és az ünnepnapokon általában nyitva lévő kisebb üzletekben lehet majd vásárolni. A háromnapos szünet miatt várhatóan csütörtökön a szokásosnál többen lesznek a legnagyobb áruházakban, amelyek március 16-án és 17-én már a megszokott rendben működnek.

Korlátozott forgalom az utcákon ünnep idején

A nemzeti ünnep alkalmából szervezett rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében március 15-e alkalmából az alábbi forgalomkorlátozás lép életbe.

Pakson 9 és 11 óra 30 perc között a Dózsa György út a Kossuth Lajos utca kereszteződését teljes szélességében lezárják 15-én. A forgalom zavartalanságát terelőtáblákkal és forgalomirányítással biztosítják.

Györében március 14-én 17 óra 30 perc és 18 óra között a Rákóczi és a Dózsa György utca közötti útszakaszon lesz útelzárás.

Bonyhádon 15-én 11 és 12 óra között a Zrínyi utcától a Deák utcáig a menet vonulása idején félpályás útlezárásra kell számítani, közölte a rendőrség.

A következő napok buszmenetrendje

Az autóbuszjáratok ünnepi közlekedési rendjéről a következő tájékoztatást adta ki a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. (DKK). Az általuk közlekedtetett, menetrend szerinti országos, regionális és helyi autóbuszjáratok közlekedési rendje a március 15-i nemzeti ünnep környékén az alábbiak szerint alakul:

Március 14-én, csütörtökön a hét utolsó munkanapja és iskolai előadási napja lesz. Március 15-e, péntek, Nemzeti Ünnepünk munkaszüneti nap. Március 16-a, szombat szabadnap. Március 17-e, vasárnap a hét első iskolai előadási napját és a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti nap. Március 18-a, hétfő a hét első munkanapja és iskolai előadási napja.

Más társaságok a fenti általános közlekedési rendtől eltérően is közlekedtethetik járataikat, ezért érdemes az utazás megkezdése előtt a területileg illetékes társaság információs elérhetőségén érdeklődni. Az utasok részletesen a www.ddkk.hu honlapon, illetve a www.menetrendek.hu internetes oldalon tájékozódhatnak.

Változik a vonatközlekedés rendje a hosszú hétvégén

A munkanap-áthelyezés miatt március 14-én a pénteki, 15-én a szombati, 16-án az ünnepnapi, 17-én pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok – tette közzé a MÁV.

A 26 éven aluli fiatalok az ünnepnapokra és hétvégékre érvényes 33 százalékos kedvezményt is igénybe vehetik március 14-én 10 órától március 17-én éjfélig. Mindemellett a gyermekek, kis és nagy családok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. Minden utasunknak javasolják, hogy online vagy automatából vásárolja meg menetjegyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában