Induljon jól a nap

2017.09.03. 07:00

Hat ok, amiért nem érdemes kihagyni a reggelit

Se vasárnap, se a hét többi napján.

Reggelente a nagy kapkodásban sajnos sokan megfeledkeznek a nap első étkezéséről, pedig érdemes lenne időt szakítani rá: a helyesen összeállított reggeli ugyanis a hangulatunkra és az egészségünkre is pozitívan hat! A Mindmegette tippjeivel könnyebben indul majd a nap.

A hatékonyabb munkavégzésért

Nagyon elfoglalt vagy, a munka, a család mellett alig jut idő magadra? Akkor különösen fontos, hogy a szervezeted elég egészséges és értékes zsírsavhoz jusson! Legjobb, ha minden reggel elfogyasztasz 1 tk búzacsíra- vagy lenmagolajat, így elkerülheted a hangulatingadozásokat, és a koncentrálóképességed is javul!

Erős immunrendszer

Gyakran vagy túlterhelt, ráadásul napközben sok ember vesz körül? Akkor az immunrendszered a maximális fordulatszámon dolgozik! A bioboltokban, gyógyszertárakban kapható homoktövislé remek segítőtárs: minden reggel igyál meg belőle 1 pohárkával, tisztán vagy narancslébe keverve.

A feszes bőrért

A narancsbőr elleni harcban egy egyszerű szer, a citromos víz sokat segíthet! Reggelente 1 nagy pohárnyi a benne lévő C-vitaminnak köszönhetően felgyorsítja a test méregtelenítő folyamatait. Ha emellett még néhány percet lépcsőzöl is, azzal felgyorsíthatod a nyirokkeringést, így fokozva a méregtelenítést.

A stressz ellen

Az olajos magvak, mint a mandula, a pisztácia és a dió, B- és E-vitamint tartalmuknál fogva pozitív hatással vannak az idegrendszerre, tehát ha gyakran ér stressz, ne hagyd ki az étrendedből! Pár szemet keverj belőlük a reggeli müzlidbe, vagy egyszerűen csak ropogtasd el a szendvicsed mellé.

Laktató finomság

Fogyassz zabpelyhet reggelire! A kedvelt müzlialappal elkerülheted a farkaséhséget, így délután akár 30%-kal is kevesebbet eszel majd, mint általában. Minderről a zabpehely magas szénhidrát- és rosttartalma gondoskodik.

A nyugodt éjszakáért

Az egyik legjobb alvást segítő ásványi anyag a magnézium: megnyugtatja az idegeket, ellazítja az izmokat, és ha felkelés után fogyasztasz magnéziumtartalmú ételt, azzal biztosítod az éjszakai nyugalmadat is. A banán például kiváló magnéziumforrás! Reggelire készíthetsz belőle turmixot zsírszegény tejjel, vagy a müzlidbe is karikázhatod.

További magnéziumforrások: olajos magvak, zöld leveles zöldségek, gabonafélék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!