Minden nő számít!

2018.09.30. 07:59

Hazánkban évente 8500 embert diagnosztizálnak mellrákkal

Ma rendezi meg a hagyományos lánchídi sétát „Minden nő számít!” jelmondattal az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület.

Budapest, 2016. október 29. Résztvevõk a Rózsaszín Lánchíd séta - Egészség hídja elnevezésû, a mellrákos betegekért rendezett sétán a Lánchídon 2016. október 29-én. Az esemény a Nõi Egészségmegõrzõ Program és az Egészség Hídja a Mellrák Ellen Összefogás közös rendezvénye. MTI Fotó: Kallos Bea

Az egyesület 2002 óta minden évben megrendezi a hídsétát, hogy felhívja a figyelmet a mellrák veszélyeire és a szűrés fontosságára. Az idei lánchídi séta vasárnap naplementekor, 18.30-kor kezdődik.

A szervezők ismertették:

a séta előtt szabadtéri programokkal, egészségügyi vizsgálatokkal és felvilágosító beszélgetésekkel várják az érdeklődőket.

Délután a Magyar Tudományos Akadémián a már hagyományos, mellrákról szóló konferencián arról hallhatnak az érdeklődők, hogy mit érdemes tudni a szűrésekről és a rákkutatás helyzetéről, valamint arról, hogyan függ össze a testmozgás és az étrend az egészséggel.

Ezen a napon adják át a Körtvélyes Éva újságírói díjat és a Nancy Brinker nagyköveti ösztöndíjat is.

Borítókép: résztvevők a Rózsaszín Lánchíd séta – Egészség hídja elnevezésű, a mellrákos betegekért rendezett sétán a Lánchídon 2016. október 29-én.

MTI Fotó: Kallos Bea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!