Tippek & tanácsok

2017.08.13. 13:11

Így kerülheti el a vitákat a nyaralás alatt

Végre eljött a várva várt vakáció, ám ahelyett, hogy pihennének, végig ott lóg a levegőben a feszültség? Eláruljuk, hogyan kezelheti a konfliktusokat!

A párjával

Ön ideges, mert hosszasan reggelizne a pálmafák árnyékában, a párja azonban, aki ezt időpocsékolásnak tartja, egyre morgolódik. Este aztán össze is szólalkoznak emiatt.

Fontos, hogy megértsék, hogy a nyaralás lényege nem más, mint a szórakozás! Az utazást együtt kell élvezniük, és a napi programot is úgy kell összeállítaniuk, hogy azt mindketten élvezzék.

A barátokkal

Együtt főznek, közösen buliznak, a hangulat mégis feszült. Az egyik pár nem tud aludni, mert a másik túl hangos, de amiatt is áll a bál, hogy a konyhában mindig kupi van.

A legjobb, ha már otthon tisztázzák a szabályokat, mert ilyenkor még nyugodt a hangulat. Egy egyszerű feladatbeosztással elkerülhetik, hogy minden apróság miatt bosszankodniuk kelljen.

A szülőkkel

A szülei beállítanak Önökhöz, és közlik, hogy mindenkit befizettek egy közös nyaralásra, és már a programokat is kitalálták. Az utazás még hagyján lenne, de a párjával szeretnének kettesben is lenni...

Tisztáznia kell a szülőkkel, hogy többé nem úgy zajlik a családi nyaralás, mint korábban. Jelentse ki határozottan, hogy már felnőtt, de biztosítsa őket arról, hogy bár velük is elmennek majd szórakozni, néhány órát kettesben is szeretnének eltölteni.

A legjobb baráttal

A barátja állandóan késik, minden pincérrel a nyelvet akarja gyakorolni, és gyakorlatilag mindent másképp csinál, mint Ön?

Otthon beszéljék meg pontosan a nyaralás idejére vonatkozó játékszabályokat. Nem kell mindent együtt csinálniuk, olykor járják a saját útjukat. Emellett mindvégig próbáljon laza maradni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!