trükkös rituálék

2017.08.26. 18:21

Így őrizheti meg a nyarat télre

Lassan vége a kánikulának, és visszatérnek a dolgos hétköznapok. Apró trükkökkel azonban megőrizheti a nyári hangulatot.

1. Örüljön a munkájának!

könnyebben indulhat nyaralás utáni első munkahét, ha nem hétfőn kezdi, hanem például csütörtökön. Így abban a tudatban kezdhet visszarázódni a dolgos hétköznapokba, hogy mindjárt itt van a hétvége! Ha ezt nem teheti meg, legalább azt próbálja ki, hogy nem reggel megy dolgozni, hanem a délutáni műszakot kéri, esetleg pár órát csúsztat.

2. Nyári rituálék

Nem kell feltétlenül búcsút intenie a nyaralás alatti kedvenc időtöltéseinek! Például ha szeretett úszkálni, akkor vegye rá néhány barátnőjét, hogy munka után – vagy akár előtte – járjanak el a helyi uszodába. Netán a mindennapjai része lett a lángosozás? Akkor keresse meg a receptjét, és időnként lepje meg magát vele!

3. Stresszoldás

A dolgos hétköznapokkal együtt sajnos jellemzően a stressz is visszatér az életünkbe. Ilyenkor kimondottan nyugtatólag hathat, ha felidézi a nyár illatait, ízeit, élményeit. Ebben segíthet, ha bevisz magával néhány apró emléktárgyat (például kavics, kagyló, szuvenír) a munkahelyére. Nagyon megkedvelt egy számot a nyár folyamán? Akkor mostantól legyen ez a csengőhangja!

4. Vacsora két személyre

Szeret főzni? Néha készítsen a párjának a közös nyaralásuk helyszínére jellemző vacsorát, vagy legalább a terítékkel próbálja megidézni az akkori hangulatot – írja a Fanny magazin. Ne feledkezzen meg a megfelelő italról sem! Ami pedig megmarad a fenséges lakomából, azt másnap a munkahelyére is beviheti „stresszűzőként”.

5. Készítsen tablót!

Manapság hajlamosak vagyunk csak a számítógép monitorán nézegetni a nyaraláson készült fotókat. Pedig ha rászánja magát, hogy néhányat kinyomtasson, vagy előhívasson, akkor csodálatos montázst készíthet, amit otthon és a munkahelyén is kitehet. Nem kell más hozzá, csak egy parafatábla és néhány rajzszög, a képek között pedig mondjuk egy-egy nyári koncertjegy is megbújhat, vagy bármi, ami az elmúlt három hónap önfeledt pillanatait idézi fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!