praktika

2019.03.22. 16:52

Így tisztítsa ki a díszpárnákat

Érdemes mosás előtt megnézni a párnák címkéjét és a gyártó által javasolt módon és hőmérsékleten mosni.

Forrás: Shutterstock

Ha egy kis változatosságot szeretnénk vinni a nappalink vagy a hálószobánk berendezésébe érdemes beszerezni néhány izgalmas díszpárnát. A párnahuzatok időszakos cserélgetésével új színekkel dobhatjuk fel otthonunkat, ráadásul egyszerűen és olcsón. Mint minden más azonban, idővel ezek is koszosak lesznek. Milyen gyakran tisztítsuk a díszpárnákat és hogyan? Erre ad választ az Apartment Therapy szakértője – írja a Maszol.

Bár kisebb mértékben, mint az alvópárnák, de a díszpárnák is könnyedén összekoszolódhatnak, mivel utcai ruhában nekidőlünk, ráfekszünk tévénézés közben, esetleg véletlenül leesik a földre stb. Még ha nem is látszik látványosan, azért piszkosak lehetnek. John Mahdessia szerint éppen ezért érdemes a párnahuzatokat – használattól függően – 2-4 hetente kimosni, a párnabelsőket pedig havonta. Ha nem húzható le párnáról a huzata, akkor az egész párnát dobjuk a mosógépbe havonta egy alkalommal.

A szakértő szerint érdemes mosás előtt megnézni a párnák címkéjét és a gyártó által javasolt módon és hőmérsékleten mosni a párnákat. A legbiztonságosabb, ha kímélő mosással és langyos vízzel tisztítjuk ki ezeket. Ez után tegyük be a mosógépbe egy magasabb hőfokú mosásra, hogy a kórokozók és baktériumok biztosan elpusztuljanak. Ha nagyon kényes anyagból készült a párnánk kézi mosással tisztítsuk és felakasztva szárítsuk meg.

John Mahdessia szerint a díszpárnák esetében érdemes mellőzni a szárítógép használatát. Ha mindenáron bedobnánk a gépbe a párnákat, válasszunk olyan programot, amely alacsony hőmérsékleten szárít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!