forróság

2018.07.31. 18:22

Így vészelheti át a kánikulát

Néhány okos trükk és máris jobban érzi majd magát.

Semmi kétség, tombol a nyár, sok helyen akár 34 fokig is felszökhet a hőmérő higanyszála. Sokan – érthető módon – nehezen bírják ezt az időt, számukra szolgál remek tippekkel a Vasárnap Reggel.

Ruhaviselet

A meleg nyári napokat legszívesebben a tengerparton töltenénk, de egy szellős ruhával az irodában is elérheti, hogy egész nap frissnek érezze magát! A legjobb „hőszabályzók” természetes anyagokból készülnek, például pamutból, lenvászonból vagy selyemből.

Jégkockahatás

Nyáron nemcsak a vacsorája lehet hideg, hanem az ápolószerei is. A nagy melegben tartsa a krémeket, az arctonikot és az arclemosót a hűtőszekrényben, így kellemesen felfrissítik majd!

Üdítő permet

A frissítő nyári eső ihlette az arcspray-ket, melyek ápolják a bőrt, és a sminken keresztül is lehűtik a kipirult arcot.

A lényeg a keringés

Ólomsúlyúnak érzi a karját és a lábát? A következő tipp biztosan segíteni fog! Tartsa a végtagjait 1 percen keresztül hideg víz alá: a hideg fokozza a nyirokkeringést, és a duzzanatok könnyebben eltűnnek.

Cserélje zöldre a fehéret!

Spóroljon a sóval, annak nátriumtartalma ugyanis megköti a szövetekben a vizet. Ízesítse inkább friss fűszernövényekkel az ételeit, mert ezeknek a vitamintartalmuk is magas!

Nyári illatok

A gazdag, nehéz, virágos illatú vagy keleties parfümök senkinek sem esnek jól egy forró nyári napon. Használjon inkább könnyű illatú testspray-ket, amelyek kellemes illatfelhőbe burkolják!

Fitten és vidáman

A rendszeres testmozgás nyáron is jót tesz: lendületbe hozza az anyagcserét, és a közérzetet is javítja. Az edzéseket a hűvösebb kora reggeli vagy esti órákra időzítse, és sose fárassza ki magát teljesen!

Soha többé csillogó bőr!

A faggyúmirigyek nyáron a maximumon működnek. A megoldás: használjon zsíros bőrre kifejlesztett mattító napvédőt, napközben pedig lehetőleg csak egy kevés púdert vigyen fel az arcára. A nehéz alapozókat kerülje, mivel ezek alatt a bőr nem tud lélegezni, ez pedig elősegíti a mitesszerek és a pattanások megjelenését.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Pop Paul-Catalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!