Üde ízek

2018.03.15. 15:00

Itt a tavasz, jön az újhagyma és a retek szezonja

Ezzel a két csodanövénnyel egyrészt egészségesebbé, másrészt sokkal üdítőbbé, változatosabbá teheti az ételeket.

Ropogtatnivaló

A csodás színű, roppanós hónapos retek csak úgy kelleti magát a piacon. Ez a könnyű zöldség nem csak szendvicsben vagy salátában finom. Zöld fűszerekkel ízesítve, vajon megsütve például remek köret sültek mellé, legyen szó akár húsról, akár halról. Finomra aprítva vagy lereszelve kicsit könnyebbé teheti vele a tojássalátát, ha pedig szereti az ínyencségeket, karalábéval keverve akár főzeléket is készíthet belőle.

Zamatos helyettes

Az újhagymától még finomabb lesz a krumpli-, a tészta- és a bulgursaláta, a zöldségleves vagy a tejszínes tésztaszósz, de tejszínes krémlevest is főzhet belőle. Valami különleges köretet tálalna? Akkor a megtisztított újhagymát dobja forró olívaolajra, majd ízesítse cukorral, sóval, borssal, kaporral, valamint egy kevés balzsamecettel.

Csavarja fel!

Ahogy múlnak a hideg, fagyos napok, úgy kíván majd az emberi szervezet is egyre könnyebb ételeket. A nehéz szendvicsek helyett érdemes könnyű wrapeket, vagyis tortillatekercseket fogyasztani. Pakolja meg mindenféle zöldséggel, amit kíván, majd mehet bele sonka és sajt, tojás meg friss petrezselyemzöld. Már így is nagyon finom, de ha megmelegíti a sütőben, akkor még inkább összeérnek az ízek – olvashatók a nagyszerű konyhai tippek a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!