Krémezésre fel!

2018.10.12. 14:06

Jó tanácsok az őszi bőrápoláshoz

Nem mindegy, hogy az adott évszakban milyen módon gondoskodunk bőrünkről. Íme néhány egyszerű, de hasznos tanács.

Forrás: Prostock-studio

Az erős nyári UV-sugárzás megviselhette a bőrt, ezért ősszel érdemes ellátogatni a bőrgyógyászhoz, aki megvizsgálja anyajegyeinket, bőrelváltozásinkat. Ajánlott felkeresni a kozmetikust is, aki professzionális módon segít megszabadulni

Reggel hűvös van, délben még hét ágra süt a nap, ezért nem szabad lemondanunk a fényvédővel gazdagított nappali krémről, viszont érdemes egy tápláló változatot választani, amely a hőingadozás hatásaitól is óv. A száraz bőr hajlamos a ráncosodásra, ezért esténként se mulasszuk el a hidratálást és a ránctalanító szérum használatát.

Bőrünk állapota részben az étkezési szokásainktól függ. Ősszel is tudatosan gondoskodnunk kell a vitaminban és antioxidánsokban gazdag táplálékokról Együnk sok gyümölcsöt, igyunk sok vizet, és kerüljük a cukorfogyasztást.

Frissítsük fel az otthoni kozmetikumtárunkat. A gélállagú nyári testápolók helyett váltsunk gazdag összetevőjű termékekre. Mindig legyen a táskánkban gyorsan beszívódó, kényeztető kézkrém, és az ajkak hidratálásáról se feledkezzünk meg.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock/Prostock-studio

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!