dolgos kezek

2020.05.20. 08:17

Károly herceg a földekre küldi a briteket

A brit trónörökös arra buzdítja a briteket, hogy menjenek ki a földekre és segítsenek a gazdáknak a termés betakarításában e járványos időkben.

FILED - 08 May 2019, Saxony-Anhalt, Wörlitz: The British heir to the throne Prince Charles lifts a shovel into the air after he has planted a tree in the Garden Kingdom of Dessau-Wörlitz. The Prince of Wales visits Leipzig and Wörlitz on the second day of his trip to Germany. Photo: Jan Woitas/dpa

Forrás: DPA/AFP

Fotó: Jan Woitas

A brit trónörökös egy Instagramra feltett videoüzenetben emlékeztette kedden a briteket arra, hogy az élelem „nem varázsszóra terem”, hanem a nagyszerű brit állattenyésztők és növénytermesztők munkájával kezdődő folyamat eredménye.

A herceg, aki maga is biogazdálkodást folytat skóciai, birkhalli veteményeskertjében, elismerte, hogy a szántóföldeken végzett munka nem kimondottan vonzó, és olykor fárasztó.

Üzenetével a trónörökös a kormány és az agrárszektor közös, Pick for Britain nevű kampányát támogatja, amelynek célja többletmunkaerő toborzása a földekre a járvány idején.

A kampány keretében egyebek között a diákokat buzdítják arra, hogy töltsék be azoknak a külföldi mezőgazdasági munkásoknak a helyét, akik a koronavírus-járvány miatt hazájukban rekedtek.

Az idénymunkások hiánya előrevetíti annak rémképét, hogy a földeken rohad el a betakarítatlan gyümölcs és zöldség.

A helyzetet súlyosbítja, hogy sok, főleg kelet-európai vendégmunkás véglegesen visszatért hazájába az után, hogy Nagy-Britannia az Európai Unióból való kilépés mellett döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!