félórás finomság

2017.09.14. 21:10

Készítse el az ősz ízeit!

Az almás-diós kifli biztos siker.

Az alma és a dió ugyanúgy hozzátartoznak az őszhöz, mint a vidám, erdei kirándulások és az iskolakezdés izgalma (vagy éppen bánata...). A Mindmegette magazin gyors és finom süteményével mindenki jókedvre derül: az almás-diós kifli garantált siker.

Hozzávalók kb. 10 darabhoz

270 g konyhakész leveles tészta

3 ek vaj

2 tk őrölt fahéj

1/3 csésze barna cukor

1/3 csésze darált dió

1 db érett alma

  • A kitekert tésztát vágjuk fel 8-10 db egyforma méretű háromszögre, kenjük meg azokat a megolvasztott vaj kétharmadával, és hintsük meg az őrölt fahéjjal elvegyített barna cukor háromnegyedével. Azután szórjuk rájuk a darált diót.
  • Az almát mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk fel vékony szeletekre, és osszuk el a háromszögeken. Tekerjük fel a tésztát, és formázzunk mindből kiflit. Rendez­zük el a sütiket sütőpapírral bélelt tepsiben, kenjük meg mindet a maradék olvasztott vajjal, és szórjuk meg a megmaradt fahéjas barna cukorral. Végül süssük aranyszínűre a kifliket a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt.
  • Elkészítési idő: 35 perc

     (Borítókép: VGstockstudio / Shutterstock)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!