2017.09.16. 10:14
Készítsen almás finomságokat!
Az alma finom és egészséges, ráadásul ínycsiklandó ételeket varázsolhat belőle.
Nem véletlen, hogy az alma kedvelt alapanyag a konyhában, hiszen ízletes, és könnyű dolgozni vele, mivel éppen akkora, amekkorának lennie kell, nem túl nagy, de nem is apró. A Fanny magazin segítségével íme három remek recept:
Almakompót
Mossa meg, majd felezze el az almákat. Vágja ki a magházukat, majd kockázza fel a húsukat, és tegye fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Szórjon hozzá cukrot is! Ízlés szerint szegfűszeggel, vaníliával vagy 1-2 fahéjrúddal is ízesítheti. Főzze puhára a gyümölcsdarabkákat, aztán langyosan vagy teljesen lehűtve tálalja!
Almakrémleves
Készítsen almakompótot, majd szedje ki belőle a fűszereket, és sűrítse be tejszínnel. Ízesítse citromlével, aztán az egészet pürésítse botmixerrel. Hidegen, fahéjjal megszórva és néhány tejszínhabrózsával díszítve a legfinomabb!
Almás-sajtos csirke
Egy olajjal kikent tepsibe tegyen csirkemellfilé-szeleteket. Mindegyiket kenje meg reszelt sajttal, szegfűszeggel, fahéjjal, sóval és egy pici cukorral ízesített főzőtejszínnel. Halmozzon köré meghámozott és felkockázott almát, majd az egészet tolja be a sütőbe, és süsse aranysárgára.