Járvány

2021.01.20. 10:00

Kimutatták a koronavírus átterjedését egy terhes nő és magzata között

Bulgáriában kimutatták a koronavírus átterjedését egy terhes nő és magzata között – közölte kedden Ilijan Trajanov, Pazardzsik városi kórháza szülészeti-ginekológiai osztályának vezetője a NovaTV bolgár televíziónak adott interjújában.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

– Az anya megfertőződése a koronavírussal, a magzat kórképe (a terhesség alatti növekedés-visszamaradása, illetve a magzatvíz csökkenése volt megfigyelhető), valamint az újszülött kislány szervezetében laborvizsgálatok során kimutatott antitestek megerősítik következtetésünket, hogy a gyermek a méhen belül fertőződött meg – mondta az orvos.

Trajanov szerint a 28 éves anya a terhesség nyolcadik hónapjában fertőződött meg koronavírussal a múlt év végén. Köhögés mellett láz tünetei jelentkeztek nála.

A magzat növekedés-visszamaradása miatt császármetszést kellett végrehajtani a természetes szülés várt időpontja előtt két héttel.

Az orvos elmondása szerint a kislány 2,75 kilogrammal és 46 centiméterrel jött világra. Hozzátette, hogy

jelenleg mind az anya, mind gyermeke otthon van, jól vannak,

a következő napokban a kislányon még további laborvizsgálatokat végeznek el antitestek kimutatására. A TASZSZ orosz hírügynökség megjegyzi, hogy a koronavírus-fertőzésről szóló tudományos publikációkban a magzat méhen belüli közvetlen megfertőződésének esetét eddig még nem igazolták.

Borítókép: Illusztrációfotó / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!