Nemzeti Tehetség Program

2020.04.27. 18:42

Kivételesen 60 napig jelentkezhetnek a pályázatokra

Megjelent az Emberi Erőforrások Minisztériuma által koordinált Nemzeti Tehetség Program 2020/2021-es tanévre szóló 22 nyílt pályázatának – köztük a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjnak – felhívása az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) oldalán, a www.emet.gov.hu címen.

Budapest, 2020. február 28. Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára a Nemzeti Tehetség Program Mert a tehetség számít! elnevezésû, a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásáról szóló kampánynyitó sajtótájékoztatóján az Emberi Erõforrások Minisztériumában 2020. február 28-án. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A szaktárca hétfői közleménye szerint lényeges változás a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy ebben az évben

a pályázatok beadására 30 helyett 60 nap áll az érdeklődők rendelkezésére, valamint, hogy 2020. szeptember 1-je előtt a pályázatok ütemtervébe nem tervezhető csoportos tehetségsegítő program, rendezvény, külföldi utazás vagy több tehetség személyes jelenlétét igénylő aktivitás.

A Nemzeti Tehetség Program 2019-2020-as tanévre szóló pályázatainak megvalósítási határideje – a koronavírus-járványra tekintettel – 2020. december 31-re módosítható, ha a támogatott szerződésmódosítást kezdeményez az EMET-nél.

Ha a 2019. évi támogatottak módosítanának a határidőn, figyelniük szükséges arra, hogy ha a 2020/21-es tanévben is fut támogatott programjuk, úgy a 2020. őszi félév során párhuzamosan zajló programjaikat szakmai és pénzügyi szempontból is egymástól elkülönítetten valósítsák meg – hívták fel a figyelmet.

A közleményben hangsúlyozták: a magyar kormány számára kiemelt nemzeti ügy a tehetségek és családjaiknak támogatása. A Nemzeti Tehetség Program az adófizetők „második” 1 százalékának felajánlásából és központi költségvetési támogatásból működik, amelynek köszönhetően

évente mintegy 350 ezer fiatal kapcsolódhat be a tehetséggondozási programokba.

A program ebben az évben is várja az szja- felajánlásokat a 1823-as technikai számon.

Részletes információk a Nemzeti Tehetség Program online felületein a www.nemzetitehetsegprogram.hu weboldalon és a közösségi médiában a www.facebook.com/1823.hu, valamint a www.instagram.com/nemzetitehetsegprogram oldalakon olvashatók.

Borítókép: Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Nemzeti Tehetség Program Mert a tehetség számít! elnevezésű, a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásáról szóló kampánynyitó sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. február 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!