felhívás

2017.12.12. 16:05

A legjobb karácsonyi ajándék: véradás

A karácsonyi ünnepek előtt véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat, országszerte közel négyszáz helyszínen lehet vért adni.

A két szervezet keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint december 12. és 23. között összesen 398 helyszínen lesz lehetőség segíteni, de az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben is várják a véradókat.

Mint írták: december 24. és 26. között nem lesz lehetőség véradásra, vérre azonban az ünnepek alatt is szükség lehet az életmentő műtétekhez.

A két szervezet arra kér mindenkit, aki egészségesnek érzi magát, hogy vegyen részt az országszerte szervezett véradóeseményeken és biztassa véradásra barátait, családtagjait is.

A pontos véradóhelyszínek és időpontok a www.veradas.hu, a www.ovsz.hu oldalakon és az ingyenesen letölthető Véradás-Vöröskereszt applikáción keresztül érhetőek el.

Borítókép: Illusztráció

Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, Ladányi Márta egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár (b-j) a kormánytisztviselők számára rendezett véradáson az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) 2017. június 12-én.

MTI Fotó: Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!