Oroszok gyártják

2017.08.02. 09:24

Lesz elektromos Suzuki, de nem Magyarországon

Az SKDK nevű orosz cég a Suzukitól vásárolt karosszériákba építi majd be az akkumulátoros-elektromos hajtást. Azt nem árulták el, melyik modelleket alakítják át – írja az automotor.hu.

Az oldal szerint az SKDK nevű vlagyivosztoki cég a japán Arai Shoji Co. Ltd-vel kötött megállapodást még 2016 végén egy olyan üzem építésére, ahol a tervek szerint százan dolgoznak majd és évi mintegy 5000 darab akkumulátoros-elektromos autót építenek.

Sajtóhírek szerint most egy újabb megállapodást írtak alá, amelynek értelmében a Suzuki autógyártól vásárolnak majd motor nélküli karosszériákat, amelyek alapján megépítik az elektromos autókat.

A hozzáadott részek, tehát az akkumulátor és maga az elektromos hajtás is Oroszországban készülnek, de állítólag a Suzuki mérnökei is segítenek majd a partnernek – fogalmaz az automotor.hu.

Az üzem építese 2018 tavaszán kezdődik, az első ütemet 48 millió rubelből, azaz 206 millió Ft-ból valósítják meg, a teljes beruházás 190 millió rubelbe, azaz 816 millió Ft-ba kerül. Az SKDK cég által gyártott elektromos autókat külföldön, elsősorban Indiában és Thaiföldön akarják értékesíteni, de nem zárkóznak el egyéb exportpiacok elől sem – olvasható az oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!