Variációk

2018.11.29. 11:46

Megmutatjuk, melyik hagymát mire használhatja

Bár az egészségének azzal tesz jót, ha nyersen fogyasztja, az ízlelőbimbók kényeztetésére inkább a belőle készült ételek alkalmasak.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Anetlanda

Ott van például a hagymalekvár, a rántott hagymakarika, a pácolt és a sült fokhagyma vagy a hagymaleves. Íme, milyen változatos módon használhatja fel ezt a magyar konyhában elengedhetetlen zöldséget:

Vöröshagyma:

Konyhánk egyik fő alapanyaga, közepesen erős ízű.

Újhagyma:

Zsengén, a hagymafejek kifejlődése előtt kerül ki a földből. Salátákba, vajas kenyérre szórva a legfinomabb, de a körözött ízesítésére is ez a legjobb.

Főzőhagyma:

A nagy méretű, világosbarna vagy fehér héjú zöldség kevésbé csípős, magasabb a cukortartalma. Töltve és párolva egyaránt ízletes fogás.

Lila hagyma:

Édeskés, enyhén fűszeres ízt ad az ételeknek. Nyersen salátába vagy zsíros kenyérre szórva rendkívül finom.

Mogyoróhagyma:

Salotta néven is árulják ezt a kisebb fejű fajtát. Enyhe íze miatt mártásokba és húsételekbe illik.

Gyöngyhagyma:

Általában savanyúságként kapható. Remek kiegészítője a hidegtálaknak, szendvicseknek és salátáknak.

Póré:

A hosszú szárú fajta nem fejleszt hagymafejet. Sajttal, sonkával csőben sütve főétel, illetve krémleves készülhet belőle.

Fokhagyma:

Az átható illatú, erős ízű fokhagyma többek között a sült húsok, halak és főtt ételek elengedhetetlen hozzávalója.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock/Anetlanda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!