vonatos program

2018.04.02. 11:06

Megnyílt a vasúttörténeti park

Húsvéthétfőn gyermekprogramokkal, szerdán a MÁV nyílt napjával várják a látogatókat - mondta Schvéd Norbert, a park vezetője az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn.

Budapest, 2012. szeptember 16. A Déli Vasút 109,109 és a MÁV 411,118 számú gőzmozdonyai hengereiket fűtik a verseny előtt a budapesti Vasúttörténeti Parkban megrendezett 12. Mozdony Grand Prix-n 2012. szeptember 16-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Húsvéthétfőn elsősorban hagyományőrző és gyermekprogramok lesznek, így például kosárfonás, gyertyaöntés, nemezelés, néptánc-bemutató, bábelőadás, koncertek, állatsimogató és húsvéti nyuszi keresés – közölte Schvéd Norbert.

Ezenkívül a vasúti parkban lehet hajtányozni, lóvasutazni és kis kerti vasúton közlekedni. A kerti vasúton a nagy mozdonyokhoz hasonlóan lesz gőz-, dízel- és villanymozdony, de fel lehet majd szállni igazi nagymozdonyra is – sorolta a park vezetője.

Szerdán a MÁV nyílt napot tart, ahol a technikai fejlődést szeretnék bemutatni elsősorban középiskolásoknak, egyetemistáknak. Ez a program a fiatalok karriertervezéséhez is adhat ötleteket – jegyezte meg Schvéd Norbert.

Két hét múlva az oldtimer show keretében a szép, régi autók szerelmeseit várja a vasúttörténeti park.

Borítókép: MTI Fotó/ Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!