grafika

2018.12.01. 22:10

Megújulnak a Microsoft Office ikonjai

Ez persze vélhetően senkinek sem jelent majd gyakorlati problémát.

Forrás: Shutterstock

Néhány hónap múlva az előfizetéses Office 365 irodai programcsomagot használók egy frissítés telepítése után új grafikákban gyönyörködhetnek majd, megváltozik a Microsoft összes népszerű irodai és üzleti alkalmazásának a parancsikonja – írja az Origo.

Az Office 365 új ikonjai Forrás: Microsoft

A Microsoft utoljára 2013-ban változtatott az Office ikonjain, az öt évvel ezelőttihez hasonlóan a mostani újratervezés is jelentős. Az új ikonok ettől függetlenül valamiképp minden eddiginél kevésbé hasonlítanak a korábbi szettekre, nehezebbnek tűnik kikövetkeztetni a hátterüket adó mintákból, hogy melyik grafika milyen alkalmazást indít.

Ez persze vélhetően senkinek sem jelent majd gyakorlati problémát, az ikonokon továbbra is itt vannak az indított alkalmazások neveinek a kezdőbetűi.

További érdekesség, hogy a frissítgetés keretében a OneDrive és a Skype ikonjai is trendibbé váltak, de nem kapták meg az klasszikus Office-alkalmazások esetében használt dizájnt, például az adott alkalmazás nevének az első kezdőbetűjét a balközépre igazított négyzetben.

Ennek valószínűleg az az oka, hogy a két szolgáltatás szigorúan véve nem tartozik az irodai csomag alapvető eszközkészletébe, csak kapcsolódnak az Office-hoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!