dilemma

2019.04.11. 21:42

Milyen sonkát vásároljunk húsvétra?

Kétes eredetű terméket, olyat, amelynek a címkéjén nem tüntetik fel a gyártót, nem szabad megvenni.

Forrás: Shutterstock

„A hús bizalmi termék, ezért olyan gyártótól, forgalmazótól vegye meg az ünnepi asztalra valót, amelyben eddig nem csalódott” – tanácsolja az ünnepre készülő vásárlóknak a Hússzövetség – írja a Család.

Kétes eredetű terméket, olyat, amelynek a címkéjén nem tüntetik fel a gyártót, nem szabad megvásárolni, és eleve érdemes tisztában lenni azzal, hogy a húsvéti füstölt áruk kategóriájában nagyon sokféle minőségű termék található a hazai kínálatban – figyelmeztetett Éder Tamás, a szövetség társadalmi elnöke.

A kilónként pár száz forintos gyors érlelésű főtt sonka és a két-háromezer forintnál többe kerülő parasztsonka nem ugyanaz – szögezte le a szakszövetség képviselője.

Fotó: Shutterstock

Tanácsa szerint vásárláskor érdemes gondosan ellenőrizni a termék minőségmegőrzési idejét és figyelni arra, hogy kizárólag legális, a Hússzövetség tagjai által gyártott magyar termék kerüljön a kosárba.

Idén is várhatóan tízmilliárd forintos nagyságrendben költenek majd a vevők sonkára az ünnepi időszakban – mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

Már elkezdte a szezonális, a húsvéti időszak végéig tartó élelmiszer-ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, amelynek során fokozott figyelmet fordítanak a húsokra és más húskészítményekre – közölte a hivatal elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!