segítségnyújtás

2018.12.19. 18:10

Nálunk is történt egy kisebb karácsonyi csoda

Mauthner Ilona

Fotó: Shutterstock illusztráció

Kedves levelet kaptunk szekszárdi olvasónktól. Patócs Lászlóné részletesen leírta, hogy már nyugdíjasok a férjével és igyekeznek minden fillért jól beosztani, hogy gyógyszerre, élelmiszerre jusson. Pár napja azonban váratlanul elromlott a televíziójuk. Erre a plusz kiadásra nem számítottak, ugyanakkor a készülék is nagyon hiányzott, főleg a férjének, aki évek óta betegeskedik, így sokat van a szobához kötve. Olvasónk azt írta, úgy gondolta, először felad egy hirdetést az újságban, hátha valakinek van egy használaton kívüli készüléke és kedvezményesen eladja.

Be is jött a Tolnai Népújság szerkesztőségébe, ahol akkora segítséget kapott, hogy még hirdetést sem kellett feladnia. A hirdetést felvevő hölgy ugyanis rögtön telefonált egy ismerősének, akitől megkérdezte, nem tudna-e segíteni, hiszen az ismerős használt készülékek forgalmazásával is foglalkozik. Meghallotta a kérdést egy szerkesztő, aki rögtön felajánlotta a saját készülékét, amire azért nem volt már szüksége, mert a közelmúltban éppen új tévét vásárolt a családjának.

Így olvasónk ingyen kapott egy használható televíziót és még a hirdetését sem kellett az újságba feladnia.

– Hazafelé arra gondoltam, valóban létezik ilyen, csak úgy odaadja egy idegennek valaki a tévéjét, ingyen? Amikor hazaértem, elmondtam a férjemnek, aki sírva fakadt, és azt kérdezte: ez biztos?! Mikor hozzák el? Nem folytatom, örültünk és vártunk. A tévékészülék még aznap megérkezett. A fiatalember az állványra tette, be is állította, megmutatta hogyan kell kezelni a készüléket. Mi a férjemmel hitetlenkedve néztük, hogy újra van tévénk. Kérdeztem a nevét a segítőnknek, de ő csak annyit mondott, az nem érdekes. Hát ez a mi karácsonyi csodánk – zárta levelét olvasónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában