Megtakarítás

2020.06.22. 18:07

Négymillióval nőtt azok száma, akiknek van tartaléka egy váratlan kiadásra

Négymillióval nőtt az elmúlt tíz évben azoknak a száma, akiknek van tartaléka egy váratlan kiadásra – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hétfőn Szobon.

Rétvári Bence KDNP-s országgyűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltsége által, a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében adományozott segélycsomagok átadóján Szobon, a József Attila Művelődési Ház és Szabadidőközpont előtt 2020. június 22-én.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Rétvári Bence, egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest megyei kirendeltségének szervezésében élelmiszercsomagokat adott át rászoruló embereknek.

Az államtitkár a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program finanszírozásával összeállított élelmiszercsomagok átadásán azt mondta:

Magyarország sokkal stabilabb helyzetben van, mint tíz évvel ezelőtt, és ez többi között a kormány családokat támogató intézkedéseinek köszönhető.

A munkanélküliség a tíz évvel ezelőtti 12 százalékról mára 3,5 százalékra csökkent. Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerint is 10 év alatt 1,5 millióval – 60 százalékkal – csökkent a súlyos anyagi nélkülözésben élők száma. Míg 4 millióval – 55 százalékkal – csökkent azoknak a száma, akik nem engedhetnek meg maguknak váratlan kiadásokat – sorolta az eredményeket Rétvári Bence.

Az Emmi parlamenti államtitkára hangsúlyozta:

Magyarország az uniós források egy részét arra használja fel, hogy rászoruló családoknak tartós élelmiszert biztosít.

Hozzátette, a csomagokat hónapról hónapra osztják ki a rászorulók között, azok kapják, akiknek a háztartásában háromévesnél fiatalabb gyermek él. Az államtitkár elmondta, hogy az élelmiszercsomag-program mellett munkahely-teremtési és képzési tanácsadást is tartanak.

A járványhelyzet miatt eddig a csomagokat vitték a rászoruló családokhoz, most visszatértek ahhoz a gyakorlathoz, hogy a családok jönnek értük mondta Rétvári Bence.

Borítókép: Rétvári Bence KDNP-s országgyűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltsége által, a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében adományozott segélycsomagok átadóján Szobon, a József Attila Művelődési Ház és Szabadidőközpont előtt 2020. június 22-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!