karácsony

2018.12.26. 12:14

Novák Katalin: számomra a család jelenti a biztonságot

Gyermekeik születésével, jött az újabb kihívás, hogy megteremtsék saját szokásaikat.

A család jelenti a biztonságot, a büszkeséget és azt a helyet, ahol minden nap fel tudok töltődni – jelentette ki Novák Katalin az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának adott karácsonyi interjújában.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár beszélt arról is, hogy a magyarok alapvetően családcentrikusak, ami abból is látszódik, hogy a fiatalok számára a legmegbízhatóbb információforrás a család, nem például az internet.

A család az ahol, szeretik egymást azok, akik összetartoznak, a szülők és a gyerekek, illetve az egymáshoz tartozó házas felek, de ez a világ változásával együtt folyamatosan változik

- mondta Novák Katalin. Hozzátette: nagyon fontos, hogy a gyerekek megkapják a lehetőséget, hogy szerető családban nevelkedjenek fel.

Számomra a karácsony a legszebb ünnep, ezt várom egész évben a leginkább. Nagyon szeretem, hogy ilyenkor együtt vagyunk és nagyon szívet melengető érzés, amikor ott vannak körülöttünk azok, akik a legközelebb állnak hozzánk – hangsúlyozta az államtitkár.

A családi emlékekre is szívesen gondol vissza, gyerekként rajongott a Szentestéért. Ilyenkor összejöttek a nagyszülők, szülők, unokatestvérek és négy helyszínen töltöttek az estét, amelynek nagyon komoly menetrendje volt – idézte fel.

Beszélt arról is, hogy férjével különbözőképpen ünnepelték korábban a karácsonyt, mások voltak a családi szokásaik, azonban gyermekeik születésével, jött az újabb kihívás, hogy megteremtsék saját szokásaikat.

Teljes beszélgetés:

 

Borítókép:Novák Katalin az Echo Tv műsorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!