Ország-világ

2020.07.31. 15:28

Nyaraló üzemmódra váltottak a magyarok

A többség a rövid, hazai utazásokat részesíti előnyben, külföldre kevesebben készülnek.

Sándorfalva 2020.07.21. Nádastó szabadidőpark strand Fotó: Török János (TJ) Délmagyarország

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Török János

Végképp nyaraló üzemmódra váltottak a magyarok az elmúlt héten, ezt bizonyítja a közösségi média, melyen a legnépszerűbb témává a szabadság, a vízparti pihenés vált – írja a Magyar Nemzet. Piaci felmérések folyamatosan szondázzák a magyarok formálódó utazási szokásait a pandémiás időszakban, legutóbb pedig azt is megállapították, hogy különböző utazótípusok figyelhetők meg Magyarországon a belföldi turisták körében.

A Lounge Group friss elemzése rámutat: itthon jelentősen megnőtt az egynapos utazások aránya, és alapvetően csaknem az utazók fele a rövid, belföldi kikapcsolódást részesíti előnyben az idén.

Nem rossz az utazási arány:

a megkérdezettek kétharmada évente legalább egyszer utazik turisztikai céllal a határon belül, míg évente többször főként a megyeszékhelyeken élők, a gazdaságilag aktívak, a tanulók, valamint a kedvező anyagi helyzetben élők kelnek útra. A többség általában a családjával vagy a párjával kettesben vakációzik.

Azt is megfigyelték, hogy egyre erősebben mutatkozik az a tendencia, hogy a magyarok a pandémiás helyzetben alaposan meggondolják, útra ­keljenek-e a szezon hátralévő részében külföldre, míg a jelentős többségre eleve jellemző, hogy szívesen kapcsolódik ki idehaza és fedezi fel hazánk élményeit. A külföldi nyaralók főképp ­Horvátországba vagy Prágába készülnek, de felelős utazóként figyelemmel kísérik az aktuális ország járványhelyzetét – teszi hozzá a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!