különleges élmény

2019.01.25. 14:57

Nyílt napon várja az érdeklődőket a Gyermekvasút

A MÁV január 27-én, vasárnap 10 és 16 óra között színes programokkal várják a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

A nyílt napra ellátogató gyerekek kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit, akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszereléssel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit – írja a hirado.hu.

A nyílt nap alkalmával járműbemutatóval is várják az érdeklődőket: kívül-belül meg lehet tekinteni a 90 éves kis szalonkocsit, a teljes felújítás után idén télen ismét szolgálatba álló nagy szalonkocsit és a hóekével felszerelt Mk45-ös dízelmozdonyt. Kiállítják a tavalyi tél nagy sztárját, a LEGO® külsőt viselő C50-es kismozdonyt is.

Ezen a hétvégén a hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között (részletek a Gyermekvasút honlapján), illetve azok a gyerekek, akik kedvet kapnak a vasúti szolgálathoz, még regisztrálhatnak a február 2-án induló gyermekvasutas tanfolyamra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!