kihívás

2018.01.31. 17:00

Olimpikon vitorlázó hajózza körbe a téli Balatont

A Kéksál esemény során a legendás Kékszalag verseny útvonalán vitorlázza körbe a Balatont február első hétvégéjén Czégai Péter olimpikon vitorlázó, magyar bajnok.

Az ötlet, hogy megállás nélkül teljesítsék a legendás Kékszalag Vitorlásverseny útvonalát, a Csodálatos Balaton és a Hajozas.hu oldalak tulajdonosainak fejéből pattant ki. Februárra a téli Balaton népszerűsítését tűzték ki célként, amelynek első állomása ez az egyedülálló vitorlázás.

A vitorláshajón ott lesz Czégai Péter olimpikon, világbajnoki érmes, 53-szoros magyar bajnok vitorlázó is, aki jelenleg a Csopaki Hajós Iskolában oktatja vitorlázásra a gyerekeket. Péter elmondta, hogy

a vitorlázó tudás elsajátítása mellett nagyon fontos a Balaton mint turisztikai célpont természeti és kulturális értékeinek megismertetése is, már gyerekkortól kezdve.

Ez a törekvése inspirálta arra, hogy február első hétvégéjén a Kékszalag útvonalát végighajózza szerkesztőséggel.

Péter és csapata a vitorlázás alatt többször élő videós bejelentkezést tesz majd a Facebookon, ezzel is megmutatva a Balaton téli szépségét. A csapat útvonalát folyamatosan lehet majd követni a magyar fejlesztésű Kwindoo weboldal és applikáció segítségével is.

Célba érkezés után, február hónapban a Csodálatos Balaton magazin 26 Balaton-parti települést mutat majd be részletesen, az adott régió nyitva tartó helyeivel együtt.

Az esemény röviden

Útvonal: Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Badacsony – Keszthely – Tihany – Balatonfüred

Táv: 160 km

Indulás időpontja, helye: Balatonfüredi móló, 2018. február 3. reggel 9.00

Várható érkezés Balatonfüredre: 2018. február 4. vasárnap reggel / délelőtt.

 Borítókép: MTI / Turcsi Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!